Monteringsvejledning på vindpap

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

Der findes to forskellige typer vindpap. En enkeltlags vindpap og en dobbeltlags vindpap. Forskellen er tykkelsen og dens resistens overfor vand, men heruover har det indflydelse på hvordan det monteres.

To slags vindpap

Vindpap i et enkelt lag har en selvklæbende bagside. Det gør det fleksibelt og let at arbejde med. Blot skal man være sikker på at få lagt banerne rigtigt første gang. Men er man opmærksom på at få rullet banerne præcist ud, er det en af de letteste former for vindpap at arbejde med. Et-lags vindpap er mest optimal til mindre isoleringsprojekter, som for eksempel taget på garagen, redskabsskuret, legehuset eller cykelskuret. Dette fordi det er billigere end vindpap i to lag.

Vindpap i to lag er mere resistent mod vand og vind. Dog gør dets tykkelse at det er en anelse mere besværligt at arbejde med. Bagsiden er ikke selvklæbende, men i stedet skal man montere det ved hjælp af en sømning samtidig med at man brænder overfladen for at smelte det fast.

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

Sådan monteres det

Det kræver ikke meget teknik at montere tagpap, blot skal man sikre sig at banerne rulles i lige baner og at hjørnerne tætnes. Hvis man blot skal lægge vindpap på et mindre område kan man sikre sig med at sømme kanterne fast først. Det holder banerne lige og man kan klistre dem på enkeltvis.

Arbejder man med to lags vindpap på en større overflade er det smarteste at sikre sig ved først at sømme en fodblik fast ved kanten. Vindpap rulles på fra kanten af taget og op til tagryggen. Det er lettest at styre.

Fodblikket indikerer hvor meget tagpappet skal lappe over for at give den bedst mulige fold ved kanten af taget. Så start her, søm fast og arbejd dig opad.

Trekantslisterne skal skrues fast ved vindskederne, for at gribe vindpappet når man når dertil. Læg tagpappet op på trekantslisterne, for at opnå en lukning inde under inddækningen.

Søm tagpappet fast lags trekantslisten og afdæk eventuelt med tagklæber, for at være helt sikker på at det er fuldt isoleret. Ved tagryggen og omkring skorstenen kan det være nødvendigt at skære et lille indhak for at krænge tagpappet omkring. Læg et ekstra stykke tagpap omkring hjørnerne, for at sikre at der ikke opstår lækager.

Til sidst klæbes tagpappet fast på fodblikket og trykkes godt fast.

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

admin