Opsætning og montering af vindpap

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

Skal du have lagt nyt tag på huset eller garagen, så er det vigtigt at afdække med vindpap. Det kan du gøre selv helt uden besvær. Du skal blot bruge de rigtige materialer og en lille smule finesse. Her får du en vejledning.

Derfor lægger vi vindpap

Vindpap beskytter mod regn og vind. Samtidig er det i et ikke brændbart materiale, hvilket betyder at skulle der opstå brand på taget, er du sikret at det ikke spreder sig til isoleringen, som er brændbart.

Det skal du bruge

Det er let og hurtigt at montere vindpap selv. Dog har du brug for det rette værktøj, så inden du begynder arbejdet, vær sikker på at du er rustet til at komme igennem hele processen.

Foruden vindpap, skal du bruge aluminium-søm, skruemaskine, trekantslister, skruer til trekantslister og til sidst tagklæber. Ofte vil der følge tagklæber med, når du køber vindpap, men vær alligevel sikker på at du har det hele.

Sådan gør du

Fremgangsmåden for at lægge vindpap er enkel. Når først du har alle materialer, og er sikker på at have tagpap nok, kan du begynde.

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

Først lægger du fodblikket ved kanten af taget. Fodblikket har til formål at indikere hvor meget vindpappet skal lappe over inden det foldes under taget. Det skal sømmes fast ved hjælp af aluminiumssøm. Man anvender aluminiumssøm, fordi de holder bedst og man er sikret at fodblikket ikke flytter sig.

Herefter skruer du trekantslisterne fast langs vindskederne. Trekantslisterne fungerer som små gribere, der skal medhjælpe til at holde vindpappet under inddækningen.

Nu er det tid for at rulle den første bane vindpap ud. Vær forsigtig og hold øje med at banen rulles helt lige. Når du er sikker på at banen ligger som den skal, fjernes beskyttelsestapen og tagpappet sømmes fast ved trekantslisterne.

Ret og skær til som det sidste

Nogle steder vil der være behov for at skære lidt til i tagpappet. Det vil for eksempel være nødvendigt ved tagrykken samt omkring skorstenen. Men her skærer du blot et lille indsnit og lapper med et stykke ekstra tagpap.

Netop fordi der vil være behov for at skulle lappe og rette til, er det en fordel hvis du har tænkt over at have en ekstra rulle tagpap, som ekstra til at lappe eventuelle huller eller områder hvor der skal rettes til.

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

admin