Tykkelse på vindpap

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

Vindpap er, foruden isolering, et af de vigtigste elementer, når der skal lægges nyt tag. Det beskytter for vind og vand samt fungerer som kuldeisolerende. Men det er ikke ligegyldigt hvilken tykkelse vindpap man vælger. Her følger en kort guide til hvordan du vælger den rigtige tykkelse vindpap.

To tykkelser på vindpap

Vindpap fås i to forskellige tykkelser. Enten som enkelt lags eller dobbelt lags. Enkelt lags er tyndere og mere fleksibelt end vinpap i dobbeltlag. Samtidig er enkelt-lags vindpap med klæbende bagside, hvilket gør det lettere at arbejde med, da man ikke behøver at skulle sømme eller brænde overfladen.

Tykkelse og materiale

Enkeltlags vindpap er kun få millimeter tykt. Men overfladen er behandlet med særligt resistent plastic der tillader isoleringen at ånde, uden at skabe fugt. Det er vindtæt og vandtæt og samtidig holder det kulden ude. Vælger man vindpap i ren plastic er det samtidig fleksibelt, selvom det er frostvejr udenfor. Det sikrer at det ikke revner. Alternativt kan man få vindpap i et enkelt lag, produceret i pap der er belagt med den samme resistente plastic. Det gør det en anelse tykkere og lidt mere kulderesistent. Hos din lokale byggemester kan du få råd og vejledning til de enkelte typer vindpap.

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

Her anvendes enkeltlags vindpap

Man anvender enkeltlags vindpap hvis det er mindre kvadratmeter der skal dækkes og på bygninger hvor der ikke bor mennesker eller dyr. Så er det garagen, værktøjsskuret eller legehuset der skal have nyt tag er det enkeltlags vindpap man skal have fat på. Det koster cirka tyve procent mindre end dobbelt lags vindpap og når det er mindre projekter som dette kan man godt tillade sig at spare en smule på materialerne.

Her anvendes tolags vindpap

Hvis man derimod skal have lagt nyt tag, eller sikret et gammelt tag med nyt vindpap er der kun én mulighed og det er vindpap i to lag. Det er dobbelt så tykt og derfor også dobbelt så resistent. Det betyder dog også at det er en anelse mere bøvlet at arbejde med i forhold til vindpap i enkelt lag. Dobbeltlags vindpap skal sømmes fast og brændes for at sikre maksimal vindresistens.

vindpap Se pris hos 10-4.dk Til shop

admin